?

Kan jeg ta blodprøver med vitamin D hos fastlege?

Mann 33 . 20 Januar 2020
Spørsmål

Hei. Jeg lurte på om jeg kan ta en Biokjemisk Undersøkelse blodprøve hos dere. En sjekk. Også lurte jeg på - har dere mulighet for å måle D vitamin mengde hos meg? Kan man gjøre disse sjekke e hos dere?

Mann (33)
Fagperson svarer
Hei

 

alle fastleger er utstyrt for å kunne ta blodprøver, og SIO Helse er selvsagt ikke et unntak.

De fleste leger vil forsøke å lytte til deg og ta opp litt sykehistorikk, høre om du har plager, og om du har noen spesielle sykdommer som går i familien din før vi tar prøver. Dette da det er svært mange biokjemiske prøver som er mulig å ta, og man da retter det litt etter hva som kan være lurt å undersøke hos deg som individ. 

Noen prøver som det er nyttig å få svar på med en gang analyseres på kontoret og gir svar mens du er der. Dette er mest prøver koblet til infeksjon, blodtap, blodsukker, graviditet etc. De fleste andre prøver må sendes til et eksternt laboratorium for å få svar. Oftest har man svar etter en ukes tid eller mindre. Prøvesvarene er også tilgjengelig for deg elektronisk på www.furstpasient.no. Dersom det er avvik på prøvene følger legen deg opp og anbefaler videre tiltak eller undersøkelser. En prøve som vitamin D vil du oftest få svar på etter en uke, og legen som tar prøven din vil kontakte deg og foreslå et egnet tilskudd om du skulle ha lave verdier.

Ikke være redd for å bestille en time om du har noe du vil ha sjekket,

-SiO legen

Finner du ikke det du leter etter?